یادداشتهای قاسم بهرامیان

یادداشتهای قاسم بهرامیان
دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

راه ارتباطی در پیام رسانها

صفحه و کانال در پیام رسانها

صفحه در اینستاگرام

صفحه در اینستاگرام

آخرین نظرات
  • ۱۹ بهمن ۹۸، ۰۹:۲۳ - علی اصغر
    سلام
پیوندها
بایگانی

 مقایسه برخوردهای مجلس هفتم و نهم با اولین کابینه‌های احمدی‌نژاد و روحانی


این مطلب برای انتشار در اختیار پایگاه خبری-تحلیلی خبرنو قرار گرفت.


 

مقایسه نتایج آراء وزاری پیشنهادی روحانی و احمدی نژاد در اولین دولتهایشان نکات جالب و قابل تاملی را از نحوه برخورد دو مجلس هفتم و نهم به دست می دهد:


1- از میان وزرای پیشنهادی دولت یازدهم، 11 نفر رای موافق بالای 70 درصد، 8 نفر بالای 80 درصد و 5 نفر بالای 90 درصد را از مجلس نهم کسب کرده‌اند، در حالیکه در دولت اول احمدی‌نژاد یک وزیر رای موافق بالای 80 درصد و 11 وزیر بالای 70 درصد را از مجلس هفتم اصولگرا کسب کردند.


2- بالاترین رای در کابینه اول احمدی‌نژاد متعلق به سعیدی‌کیا - وزیر مسکن- با 80 درصد و در کابینه اول روحانی به طیب‌نیا - وزیر اقتصاد- و چیت‌چیان - وزیر نیرو- با 96 درصد موافق بود.


3- به نظر می‌رسد شکستن حلقه بسته مدیران توسط احمدی‌نژاد در سال 84 و ناشناخته بودن اکثر وزرا یکی از عوامل مهم در این اختلاف رای دو مجلس می‌باشد. به طوریکه پورمحمدی در سال 84 به عنوان وزیر پیشنهادی کشور 56 درصد آراء را به دست آورد، اما در سال 92 و در دولت روحانی 71 درصد آراء را کسب کرد.


4- از لحاظ آراء مخالف بالای 50 درصد، سهم روحانی 2 وزیر و احمدی‌نژاد در سال 84 یک وزیر بود.


5- از لحاظ آراء ممتنع، 8 وزیر پیشنهادی احمدی نژاد در سال 84 بالای 10 درصد رای ممتنع داشتند، اما هیچکدام از وزرای پیشنهادی روحانی دارای این ویژگی نبودند. علاوه بر موثر بودن تاکید اخیر رهبری بر اینکه نمایندگان باید بررسی کنند و در نظرات و مصوبات رای ممتنع ندهند، نمی توان نقش لابی های پشت پرده را در نظر نگرفت.


6- نکته جالب در آراء کابینه اول احمدی‌نژاد این است که همه وزراء از حداقل 31 رای مخالف و غیر از سعیدی‌کیا که سابقه وزارت در دولتهای سازندگی و اصلاحات داشت، بقیه وزرا از حداقل 43 رای مخالف بهره‌مند بوده‌اند، در حالیکه در کابینه پیشنهادی روحانی 5 وزیر کمتر از 20 مخالف داشته اند. این نکته از آنجا مهم است که در چند روز اخیر بعضی سایتها با خبرهای غیرمستند اینگونه تبلیغ کرده بودند که فراکسیون انقلاب اسلامی در مجلس که 35 عضو دارد تصمیم گرفته است با رای ندادن به همه وزرا میزان آراء آنها را کاهش دهد، اما نتایج آراء نشان داد که اصولگرایان بعد از آزمون احترام به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، در آزمون جوانمردی هم موفق بیرون آمدند و نشان دادند که مخالفت و موافقت آنها جناحی نیست.


7- و اما نکته آخر اینکه عملکرد سیاسی مجلس نهم در تعاملی که با دولت احمدی نژاد داشت و آنچه با دولت روحانی دارد هم نکته بسیار مهمی است که در ذهن تاریخ و تحلیلگران باقی خواهد ماند.


مجلسی که به سجادی وزیر پیشنهادی ورزش توسط احمدی نژاد رای نداد چون ادعا می کرد رابطه او با جریان انحرافی ادعایی مشخص نیست، به زنگنه و آخوندی و ربیعی با تساهل رای می دهد.


مجلسی که شیخ الاسلامی را به بهانه کنار نگذاشتن مرتضوی ای که هنوز اتهاماتش در قضایای سال 88 اثبات نشده بود برکنار کرد، با تسامح فراوان به زنگنه و آخوندی و ربیعی و حجتی رای داد و به نجفی یک رای لب مرزی اعطا کرد. آنها در اقدامی پیش دستانه می گفتند بعد از 29 خرداد 88 «هیچ اقدامی» نکردند، و مجلس با صدای بلند از آنها سوال نمی کرد که دقیقا بحث اینجا است که چرا «هیچ اقدامی» انجام ندادید و سکوت کردید و موضع نگرفتید؟

 

جدول الف: آراء وزاری پیشنهادی روحانی برای دولت یازدهم (در این لینک ببینید)

جدول ب: آراء وزاری پیشنهادی احمدی‌نژاد برای دولت نهم(در این لینک ببینید)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی