پاسخهایی به این سوال که چرا ایستادگی میکنیم و تا کجا باید هزینه داد؟
پاسخهایی به این سوال که چرا ایستادگی میکنیم و تا کجا باید هزینه داد؟
- ایستادگی بر سر حق هسته ای، ایستادگی بر سر همه حقوق ملت ایران است و اگر از این حق کوتاه بیاییم بلافاصله باید از بسیاری حقوق خود نیز خداحافظی کنیم.
- در دنیای فعلی اگر واقع بین باشیم حق گرفتنی است و باید برای آن هزینه کرد.
- آینده ایران و بویژه جایگاه ایران در عرصه تولید انرژی درجهان به حفظ یا واگذاری فناوری غنی سازی بستگی دارد. دعوا بر سر پیشرفت ایران است نه بر سر چند ماشین سانتریفیوژ. سازش تنها یک نتیجه خواهد داشت و آن پذیرش عقب ماندگی است.
- کشورهایی که قهرمان سازش بوده اند مانند مصر الان چه وضعی دارند؟ 33 سال پیش با ایران هم وزن بود؛ حالا وزن هر کدام چیست؟ در حالی که مصر نه فقط با امریکا رابطه عمیق داشته بلکه عملا گماشته امریکا بوده است.
- بقیه کشورهای دنیا مثل ژاپن، بزریل و هند هم برای تثبیت حقوق خود جنگیده و هزینه داده اند. اتفاقا پروسه درباره آنها بسیار طولانی تر از ایران بوده است.
- فرضا حتی اگر تن به سازش بدهیم باز هیچ کدام از مشکلات جدی اقتصادی کشور حل نمی شود. ما باید مشکلات ساختاری امان را حل کنیم.
- توان طرف مقابل برای اعمال فشار بی نهایت نیست و در مقابل ایستادگی موثر، تغییر موضع میدهد.
- انتهای مسیر از دید ما جایی است که حق غنی سازی تثبیت شده و تحریمها به نحو موثر کم شود. مذاکرات آلماتی نشان داد این کاملا شدنی است.
- ایران ایستادگی کرده ولی لجاجت نکرده. ایران در موارد مهمی انعطاف داشته ولی طرف مقابل همواره خصمانه برخورد کرده است. نمونه بزرگ آن بیانیه تهران با حضور ترکیه و برزیل است.
- الان ایران مذاکرات را به مرحله چانه زنی درباره توافق و بحث درباره مابه ازاء بدون تعرض به هیچ کدام از حقوق اصلی خود کشانده و این نشان می دهد این روند نتیجه بخش است.
- نشانه های جدی وجود دارد که غربیها در اصل اصلا در پی حل مسئله نیستند. هم ارزیابیهای اطلاعاتی آنها نشان میدهد ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و هم تحریمهایی که اعمال کرده اند ناظر به مسئله سلاح نیست و همه، زندگی روزمره مردم ایران را هدف گرفته است. بنابراین تا وقتی روشن نشود که سیاست تغییر رژیم کنار گذاشته شده تداوم ایستادگی منطقی ترین راه است.
- سازش به این دلیل که طرف مقابل را متقاعد میکند که فشارها اثر گذاشته، منجر به تشدید فشارها خواهد شد.
این جزوه را حتما بخوانید: بررسی مقایسه ای دو دوره دیپلماسی هسته ای
- ۹۲/۰۳/۲۱