پرسشهای صریح نادران از هاشمی رفسنجانی
پرسشهای صریح نادران از هاشمی رفسنجانی
آنانی که در «توفان فتنه» «بذر تردید» افکندند
الیاس نادران*
آقای هاشمی در سخنان خود در نمازجمعه تهران نسبت به در خطر قرار گرفتن وحدت جامعه ابراز نگرانی کرد.
اینکه آقای هاشمی نگران وحدت جامعه باشد و توصیه کند که همه افراد سیاسی و نهادهای مدنی برای وحدت تلاش کنند بسیار پسندیده است اما در مورد عوامل تحقق وحدت در جامعه ما و عواملی که این وحدت را مورد خطر قرار میدهد، مسائلی مطرح است که بدون توجه به آنها محتوای این توصیه را مخدوش میکند و هدف گوینده را خیلی روشن نمیکند. تا شنوندگان و مخاطبان سخنان ایشان متوجه شوند که آقای هاشمی بر چه مبنایی به دنبال تحقق این خواسته برحق است. به همین دلیل موضعگیریهای ایشان در طول چهار هفته و قبل از آن و مجموع صحبتهایی که روز جمعه داشتند سؤالات و ابهاماتی ایجاد میکند که لازم است در افکار عمومی به آن پاسخ داده شود:
1. اگر ایشان و دوستانشان مسئله اعتماد به قانون و فعالیتهای سیاسی در چارچوب قانون را قبول دارند، چرا به بیانات 29 خرداد مقام معظم رهبری اعتنا نکردند و مجموعه منتسب به ایشان به قانونشکنی و ساختارشکنی اقدام کردند؟ مگر نه اینکه این مسئله بخصوص در اتفاقات روز شنبه 30 خرداد ماه نمود بسیار بارزی داشت؟
2. بنده به همراه هیأت منتخب مجلس برای پیگیری حوادث بعد از انتخابات، چهارشنبه 27 خرداد خدمت ایشان رسیدیم، ایشان در آن نشست فرمودند که «آقای موسوی به فراتر از ابطال انتخابات فکر میکند.» آیا در مقابل این خواسته موسوی اقدامی انجام دادهاند که ایشان را به تمکین به قانون و ساختارهای قانونی نظام متقاعد کنند؟
3. اینکه بعد از یک ماه از گذشت انتخابات و آشکار شدن نشانههای انقلاب مخملی و فرو نشاندن التهابات و دستگیری بخشی از سران آشوب و اغتشاش، ایشان دعوت به پیگیری مطالبات در مسیر قانون میکنند، هرچند دیرهنگام اما پذیرفتنی است، اما این سؤال همچنان باقی است که آنهایی که قانونشکنی و آشوبهای خیابانی را ایجاد کردند و از طریق شبکههای هرمی فراخوانی اغتشاش میکردند، به نظر ایشان باید محاکمه و مجازات بشوند یا نه؟
4. اینکه مسئولین دغدغه آزادی افرادی را داشته باشند که ممکن است به خطا دستگیر شده باشند و یا جرمهای سبکی داشته باشند امر پسندیدهای است اما اگر برادر همسر یکی از سردمداران جریان آشوب، مدیریت بخشی از اغتشاشات را بر عهده داشت و از 10 سال پیش با خانمی که سابقه نفاق داشته در خانه تیمی دستگیر شده و اعتراف کرده است که توسط او بخشی از آشوبها مدیریت شده و سفرهای متعدد در سالهای اخیر به امریکا داشته و حتی برای سهولت در رفتوآمد گرینکارت دریافت کرده، باید آزاد شود؟
5. اگر افرادی از دانشگاه آزاد اسلامی دهها میلیارد تومان از منابع دانشگاه در این انتخابات خرج یک کاندیدای خاص کرده باشند، نباید محاکمه شوند؟
6. اگر منسوبین به شخصیتهای عالیرتبه نظام، از طریق مراوده با افرادی در عربستان، بخشی از منابع مالی ستادهای انتخاباتی و هزینههای سازماندهی «سازمان رأی» و پس از آن «سازمان آشوب» را تأمین میکردند، نباید مورد سؤال و محاکمه قرار بگیرند؟
7. در نشست دومی که به همراه هیأت منتخب مجلس خدمت ایشان بودیم، نقل شد که خانم فائزه هاشمی در مصاحبهای در روز راهپیمایی دوشنبه 25 خرداد در مسیر خیابان آزادی تهران، حرفهای ساختارشکنانهای زدهاند که ایشان با تکذیب این مسئله سیدی این صحبتهای 11 دقیقهای را تقاضا کردند که برای ایشان ارسال شد ولی تا امروز هیچ واکنشی از ایشان مشاهده نشده است. آیا صلاح میدانندکه آن صحبتها در اختیار افکار عمومی قرار گیرد؟
8. آقای هاشمی باید به این سؤال پاسخ بدهند که آیا آنهایی که حمله به پایگاه بسیج بزرگراه محمدعلی جناح را به قصد تصاحب دهها قبضه اسلحه سبک طراحی کردند، باید آزاد شوند؟
9. آیا سردمداران آشوب که خود به آموزش دیدن در امارات برای انجام کودتای مخملی و حضور در نشستهای دختر آقای دیکچنی اعتراف کردهاند، باید آزاد شوند؟
10. آیا آمرین و عاملین طراحی درگیریهای خیابانی که از طریق شبکههای رسانهای بیگانه مدیریت شده و سازماندهی آنها انجام میگرفت، نباید محاکمه شوند؟
11. آیا اجاره «شبکه ماهوارهای رنگارنگ» که سابقه طولانی فعالیت علیه نظام اسلامی و مسئولان عالی نظام دارد، توسط ستاد یکی از نامزدها از نظر آقای هاشمی جرم تلقی نمیشود؟ تشکیل ستاد جنگروانی و تهیه برنامه برای بیبیسی و صدای امریکا توسط ستاد یکی از نامزدها اقدام علیه امنیت ملی نیست؟
12. آیا نباید مردم از کم و کیف فرآیند اتفاقاتی که افتاده است مطلع شوند؟ آقای موسوی در مصاحبه با تایمز لندن گفته بودند: «برای ما پیروزی یا شکست در انتخابات موضوعیت ندارد و ما برای تغییر آمدهایم که بخشی از این تغییر قبل از انتخابات آغاز شده و بعد از انتخابات ادامه خواهد داشت.» آیا نباید مردم ارتباط این آشوبها با این اظهارنظرهای «استراتژیک» را بدانند؟
13. اگر جناح رقیب آقایهاشمی، بیانیههایی شبیه بیانیههای 9 گانه آقای موسوی و بیانیه مجمع روحانیون مبارز صادر میکرد، ایشان باز هم سکوت میکردند و غمض عین میفرمودند؟
14. آقای هاشمی در خطبههای نمازجمعه مشابه نامه سهشنبه قبل از انتخابات خود خطاب به رهبری، شرایط کشور را بحرانی تصویر میکنند. به نظر ایشان نباید ریشههای بحران و بحران آفرینان شناسایی و محاکمه شوند؟
15. آقای هاشمی به عنوان یکی از چهرههای شاخص نظام اسلامی که به گفته خود سابقه 60 ساله حضور در نهضت امام خمینی را یدک میکشند، چه کمکی به نهادهای حکومتی برای شناسایی و محاکمه طراحان این بحران کردند؟
16. ایشان در خطبههای نمازجمعه اشاره به حدیث پیامبر و رفتار حضرت امیر(ع) میکنند و میگویند امام علی(ع) برای وحدت از حق خود میگذرد و از حکومت صرفنظر میکند. این حکمت تاریخی را توصیهای به خود و یا دوستان خود میدانند یا آن را برای رقبای سیاسی خود طرح میکنند و یا اینکه برای نقاط دیگری در نظام مطرح میسازند؟
17. بد نیست بار دیگر آقای هاشمی مجموعه خطبههای خود و آنچه در یک ماه گذشته اتفاق افتاده را مرور کنند تا مشخص شود که چه کسانی در محور ستون و خیمه انقلاب، یعنی ولایتفقیه این یادگار امام راحل و ودیعه الهی ایشان به ملت ایران، وفادار ماندهاند؟ و چه کسانی بر مسیر آرامش، وحدت و همدلی ملت ایران بر محور ولایت فقیه اهتمام داشتهاند؟ چه کسانی با اصرار بر رفتارهای ساختارشکنانه فراقانونی و میدان دادن به آشوبگران و مدیریت سیاسی این جریان، قصد بحرانآفرینی برای کشور را داشتهاند؟
٭ ٭ ٭
آنها که در شرایط «فتنه» بذر «تردید» در سلامت انتخابات در بین خواص افکندند، که خالی از حقیقت بودن آن محرز شد، در قبال «آنچه که گفتند و نباید میگفتند» و آنچه که «باید میگفتند و نگفتند» و آنچه که «کردند و نباید میکردند» و آنچه «باید میکردند و نکردند»؛ در پیشگاه خداوند قهار، رهبری عزیز، نظام اسلامی و مردم هوشیار باید پاسخگو باشند.
٭ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی
(این یادداشت در صفحه 3 روزنامه ایران، در روز یک شنبه 88/4/27 منتشر شده است)
- ۸۸/۰۴/۳۰